Kindvriendelijk restaurant Deventer

Lunchen met kinderen in omgeving Deventer

Op zoek naar een locatie om te lunchen met kinderen in omgeving Deventer? Je treft De Kribbe op maar 5 kilometer buiten Deventer, in de prachtige IJsselvallei. 

Ons restaurant met speeltuin buiten en speelhoek binnen is heel kindvriendelijk! Je kunt bij ons terecht voor een heerlijke lunch in de tuin, op het terras of gezellig binnen. Naast lunch zijn jullie ook heel welkom voor koffie en limonade met huisgemaakte taart. 

Bonus: in ons vrij toegankelijke museum met landbouwwerktuigen mogen kinderen (en volwassenen) op een echte tractor zitten!

speeltuin-schommel-kindvriendelijk
de-kribbe-lunchen-brood-lokaal-huisgemaakt
de-kribbe-speelhoek-kinderhoek-kindvriendelijk

Kindvriendelijk restaurant omgeving Deventer

Uit eten met kinderen in omgeving Deventer?

Dat kan in ons kindvriendelijke restaurant De Kribbe in Wilp! Wij zijn geopend voor koffie, huisgemaakte taart, lunch en borrel. Op reservering is een High Tea ook mogelijk, we hebben ook een speciale Kinder High Tea. Bij mooi weer is het heerlijk zitten op ons verharde voorterras of juist in de tuin op de picknickbanken, dicht bij de speeltuin. Bij minder mooi weer is het ook binnen gezellig zitten, er is voldoende ruimte en ook een speelhoekje voor de kleintjes. Hierdoor kunnen de kinderen zich vermaken terwijl je zelf rustig kunt genieten van je koffie, huisgemaakte taart en/of lunch. 

Spelen, spelen, spelen

Kinderen kunnen zich buiten vermaken in onze kleine speeltuin met schommels, glijbaan, duikelrek, zandbak en een houten boomstamtrein. Binnen hebben we ook een speelhoekje. Bonus: in ons vrij toegankelijke museum met landbouwwerktuigen mogen kinderen (en volwassenen) op een echte tractor zitten! Op de ontwikkelplanning staat nog een speurtochtje door het museum, we hopen deze binnenkort beschikbaar te hebben. Tip: loop met de kinderen naar de IJssel! Dit is maar 750 meter over een verhard fietspad, tevens de route naar het pontje Gorssel-Wilp. Er varen regelmatig grote schepen langs, de meeste kinderen vinden dat echt fantastisch.  

Menukaart

In onze keuken maken we veel zelf en werken we graag met lokale producten. Dus geen pakjes en zakjes. Wel huisgemaakte limonade, huisgemaakte ketchup (zonder suiker!), huisgemaakte pannenkoekjes, huisgemaakte taart (met suiker!) maar ook huisgemaakt bananenbrood (alleen gezoet met banaan en gedroogd fruit). Verder nemen we veel producten lokaal af. Ons brood komt van de bakker in Wilp, onze boerenkaas en groenten uit Voorst en het vlees uit Klarenbeek. Op onze menukaart ‘Voor de kleintjes’ staan pannenkoekjes, boterhammen en tosti’s. Verder hebben we diverse broodjes, soep van de dag, salades, biologische kroketten en frietjes op de lunchkaart. 

Faciliteiten

Bij ons kindvriendelijke restaurant De Kribbe vlakbij Deventer, verwelkomen we graag ook alle kleintjes en daarom hebben we gezorgd voor verschillende kinderfaciliteiten. Zo wordt lunchen met kinderen bij ons een ontspannen en gezellige belevenis voor het hele gezin. Naast de speeltuin buiten is er ook een speelhoekje binnen. Dus als het weer wat mindermooi is kunnen hier de kinderen lekker spelen, terwijl jij rustig van je lunch geniet. In de speelhoek hebben we ook kleurplaten en krijtjes beschikbaar voor de creatieve kleintjes.  Om ervoor te zorgen dat kinderen comfortabel kunnen zitten tijdens het eten, hebben we ook kinderstoelen beschikbaar. En tevens zijn er twee verschoontafels voor de allerkleinsten. Zo hoef je niet meer op zoek naar een geschikte plek om je baby te verschonen en kun je gewoon bij ons terecht. De verschoontafels bevinden zich bij de toiletten, zowel voor mama’s als papa’s toegankelijk.

Op de trekker

Onderdeel van De Kribbe is het museum met oude landbouwwerktuigen. De verzameling van Willy Gooiker geeft een mooi beeld van de geschiedenis van het oude boerenland ‘De Wilpse Klei’. Educatief voor nieuwsgierige kinderen. Echter het meest favoriet onderdeel van de kleintjes is toch wel de echte trekker die binnen staat waarop ze ook mogen zitten! Een hele ervaring en vooral ook een leuk fotomoment!

Maak een uitje van de route!

De Kribbe ligt maar op 5 kilometer van Deventer, in de prachtige IJsselvallei. Maak een gezinsuitje van de route! Vanaf het mooie Deventer, kun je met de auto, fietsend of wandelend naar ons. Geniet van het prachtige uitzicht en de frisse buitenlucht langs de rivier. Vanaf De Brink in Deventer, over de Wilhelminabrug,  direct links voor de Bolwerksmolen langs. De molen is regelmatig open voor bezichtigingen, echt heel leuk om met kinderen te doen. Vervolgens volg je met de auto of fiets de Bolwerksweg die overgaat in de Weerdseweg. Lopend kun je op de meeste plekken door de uiterwaarden, dicht langs de IJssel wandelen. Er zijn vaak grote schepen te zien, een schouwspel voor de kinderen (en ouders). Maar let ook op de vele prachtige vogels! 

Pontje Gorssel-Wilp

Een leuke toevoeging aan de route is om vanaf De Kribbe met het voet- en fietsveer Gorssel-Wilp te gaan. Het Dommerholtsveer brengt je naar de overkant van de IJssel, naar Gorssel. Voor kinderen is de korte overtocht een superleuke belevenis. Alleen de wandeling vanaf De Kribbe naar het pontje is al een uitje, het is 750 meter over een verhard pad door de uiterwaarden. Dus ook met kinderwagen of wandelwagen prima te ondernemen. In Gorssel kun je bijvoorbeeld museum MORE bezoeken. Het pontje vaart dagelijks tussen april en oktober, de exacte start- en einddatum varieert per jaar dus check deze van tevoren.

Dus waarom lunchen met kinderen bij De Kribbe?

Ten eerste is de locatie van De Kribbe dichtbij Deventer, maar wel gelegen in het rustige buitengebied. Hierdoor kunnen ouders en kinderen genieten van een ontspannen sfeer en een prachtig uitzicht op de uiterwaarden en IJssel. Pluspunt: de route naar De Kribbe is al een uitje op zich! Ten tweede, De Kribbe is een ruim opgezette zaak met voldoende speelruimte voor kinderen. Zo kunnen kinderen zich zowel binnen als buiten vermaken terwijl de ouders ook kunnen genieten van hun koffie, huisgemaakte taart, lunch en/of borrel. Tevens zijn er faciliteiten als kinderstoelen en verschoontafels. Ten derde, in de menukaart is rekening gehouden met kinderen. Er zijn tosti’s, pannenkoekjes maar een simpele kinderboterham is ook te bestellen. De kinderlimonade wordt in vrolijke bekers geserveerd. Kortom, De Kribbe is dé perfecte plek om te lunchen met het hele gezin.

Meer informatie

Wil je meer weten over ons kindvriendelijke restaurant in Wilp? We zitten op korte afstand van Deventer. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!